Nyaste nytt

Nytt från oss!

Det är som alltid mycket som händer på vårt dagis när vi dessutom samverkar tillsammans med rikstäckande externa aktörer. 😉

Våra dagisvovvar kan bidra med positiv energi och jag (Lena) kan agera lite ”utanför dagisets vardag” genom min utbildning till resurshundförare!

Under året har vi varit med i ett freestyleprojekt (med musik) som har gett oss massor av inspiration.

Delar av detta projekt Hundar, musik och delaktighet visade våra deltagare upp under dagisets 25 årsfest den 12/1 2023! Ni som då var på plats fick möjlighet att få ta del av detta. Tack för er medverkan, så givande! Att våga hålla dessa visningar var stort och något vi alla bär med oss med stolthet!

Maja har varit med oss i 3 ½ år och har du startat på högskolan! Här är hennes egen berättelse:

Lina har haft förmånen att få skugga på sommarläger på Lyckagård! Vilken fin feedback!

Lina är även med i vår dagisbok Starka möten.

Vi har haft ett studiebesök från Linköping och Smedstad ridsportcenter.

Föreståndaren Catharina Collan med sin nya kollega Sara är på väg att öppna ett hunddagis inom LSS. Spännande att följa deras utveckling! De har ett forskarteam kopplat till sig sen 2 år tillbaka, de har här 1 år kvar till sin slutredovisning. Så givande med kunskapsbyte och att få tillfälle att inspirera varandra.

Vi har ett fin kontakt med etologen/författaren/forskaren/föreläsaren Kerstin Malm.

Hon har varit hos oss vid ett flertal tillfällen, senast i maj då hon hade en föreläsning för oss och en stor grupp med resurshundförare.

Vi har startat ett testprojekt tillsamman med Kattegatts gymnasiets nya IM grupp.

Våra dagisvovvar finns med på deras skolschema 2 dagar i veckan som ett hälsospår i form av mysiga skogspromenader. (Enligt forskning så är ju naturen helande och läkande.)

Just nu är det 2-3 elever som är delaktiga.

Under v 37 deltog vi i svenska brukshundsklubbens rikstäckande hundmarsch som pågick under hela veckan. En vecka då våra promenader fick lite extra inslag av olika former av aktivering.

Lämna en kommentar

En WordPress.com-webbplats.

Upp ↑

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång